Ravens » Specials » Fitness

Alles over fitness

In deze special vind u alle informatie dat enige betrekking heeft tot fitness. Het is niet voor niks dat deze sport zo immens populair is, want door juist te trainen wordt er gewerkt aan een betere conditie, meer spiermassa en zelfs een lager vetpercentage. Kortom heeft fitness voor iedere sporter wat wils, ongeacht de beweegredenen. Het is echter niet voldoende om enkel en alleen naar de sportschool te gaan, en hier ook nog resultaten voor te verwachten. Er komt veel meer bij kijken dan alleen de training. Voeding is namelijk de hoofdschakel als het gaat om resultaten behalen, daarna de training en tot slot is rust een belangrijke factor. Hoe u deze optimaal kunt benutten wordt in deze artikelen verder toegelicht.

Wat wordt er verstaan onder fitness?

Het begrip fitness wordt algemeen gedefinieerd als een verzamelterm voor activiteiten die zorgen voor een verbetering van de conditie en de gezondheid van de sporter. Wat hier dus ook onder valt is een toename in spiermassa ofwel bodybuilding, flexibiliteit en het uithoudingsvermogen. Fitness is dus concreet het belasten van het lichaam, waarop het lichaam vervolgens reageert door het versterken van bijvoorbeeld de spieren. In deze artikelen worden alle drie de fitnessdoelen, namelijk bodybuilden, cardio fitness en afvallen behandeld.

De trainingslocaties

De meest voor de hand liggende plek om te fitnessen is in een sportschool. Daarnaast is er ook een grote groep sporters die doen aan buiten- of thuisfitness door middel van apparatuur of bepaalde trainingsvideo's. In deze artikelen worden alle trainingslocaties behandeld zodat deze voor iedere sporter bruikbaar zijn.

Hoofdonderdelen van fitness

Fitness is niet alleen een sport, maar kan gezien worden als een levensstijl. De belangrijkste zaken die in acht moeten worden genomen voor het optimale resultaat zijn: voeding, rust en uiteraard de training zelf. In de artikelen zullen deze onderwerpen nader worden toegelicht zodat uw (sport)resultaten maximaal zullen zijn.

Kortom vind u in deze artikelen alle informatie die u nodig heeft om succesvol te zijn in de wereld van fitness!

Fitness: de verschillende lichaamstypes

Ieder lichaam is anders, hierover zal menig sporter het eens zijn. Wat echter minder bekend is onder de sporters, is het feit dat deze verschillen te classificeren zijn in drie verschillende lichaamst…

Fitness: de verschillende trainingsvormen

Het aanbod van sportscholen in Nederland is groot. Dat is een logisch gevolg van de gestegen populariteit van het fitnessen. Fitness blijft echter niet bij het simpelweg rennen op een loopband of het…

Fitness: het verhogen van het testosteronniveau

Testosteron, het mannelijk hormoon dat zorgt voor de groei van spieren en het skelet, invloed heeft op het libido, talgproductie, haaruitval en de dagelijkse energie. Dit hormoon heeft een grote invlo…
Gepubliceerd door Ravens op 09-02-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • http://www.fitnessnet.nl/fitnessnet.nl/informatie/